4 неволни грешки, заради които могат да ви уволнят


4 неволни грешки, заради които могат да ви уволнят
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3345

Дори на най-отговорните и компетентни служители може да им се случи да сгрешат. Може да не става въпрос за голям гаф, а за нещо дребно, чиито последици обаче са сериозни и водят до уволнения, пише в блог пост в LinkedIn. За да не се окажете герои в такава неприятна ситуация, запознайте се с 4-те типа привидно незначителни прегрешения, заради които можете да загубите работата си. 

1. Неизпълнено обещание.

Когато започвате работа, вие давате обещанието, че можете да се справите с отговорностите. Приемането на повишение на позиция, за която не сте квалифицирани, рано или късно ще доведе до сериозни проблеми за вашата кариера. Дори ако имате нужните познания или умения, ако кажете на шефа си, че сте постигнали напредък, когато всъщност не сте помръднали от началната си позиция, или пък се ангажирате с краен срок, който знаете, че не можете да изпълните, ще ви представи в много лоша светлина.

2. Негативизъм.

Хората, които непрекъснато внасят негативизъм на работното място, постоянно се оплакват от останалите и не спират да се жалват колко трудна е работата им, усложняват нещата за всички останали. Тези, които създават проблеми на своя шеф, обикновено са първите, които си отиват.

3. Говорене от името на работодателя.

Някой иска от вас да коментирате служебен въпрос, който не сте упълномощен да дискутирате, и вие го правите? Така създавате впечатлението, че говорите като представител на компанията, дори когато нямате такова намерение, а това е нещо, което определено може да доведе до вашето уволнение.

4. Липса на емоционална интелигентност.

Липсата на такт и елементарно ниво на учтивост към останалите превръща много хора в аутсайдери. Ако ви личи, когато сте отегчени или пък раздразнени от работата или пък ясно показвате, че не харесвате ваш колега, това, рано или късно ще ви застигне. Емоционалните изблици, омаловажаването на чуждите постижения, и навика постоянно да прекъсвате вашите колеги, докато говорят, са признаци за липса на емоционална интелигентност.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички