Винаги трябва да можете да кажете за себе си тези 5 неща

Винаги трябва да можете да кажете за себе си тези 5 неща
Източник: iStock/Guliver

Една от най-важните съставки на успеха е увереността. За съжаление много хора страдат от ниско самочувствие и това им пречи да разгърнат цялостния си потенциал.

Независимо какви са целите ви обаче, трябва винаги да можете да погледнете в огледалото и да кажете тези 5 неща за себе си, пише Inc.com.

1. Аз съм уверен/a.

Перфектният отговор на въпроса "Защо искате да работите при нас?"

"Е, защо искате да работите при нас?". Този въпрос се задава на всяко интервю за работа. Няма особено голямо разноо...

Увереността не е нещо, което получаваме даром. Ние трябва да работим дълго и усърдно, за да придобием опит, умения и знания в областите, от които се интересуваме. Едва когато изградите нужната компетентност и разбиране, ще можете да кажете „Аз съм уверен“.

2. Аз съм искрен/а.

Пазете се от тези 4 типа началници

Случили сте на страхотен шеф? Поздравления. Не всички обаче имат вашия късмет. Лошите началници могат да навредят и...

Честността е от критично значение за вашия успех. Когато поемате отговорност за собствените си избори и признавате, че сте направили грешка, вие се освобождавате от оковите, които ви пречат да продължите напред и да бъдете себе си. Това показва на хората около вас, че могат да ви имат доверие и че си приличате поне по едно нещо: и вие грешите като тях. Освен това, когато се придържате към истината, няма значение колко често ви задават един и същи въпрос, защото никога няма да бъдете уловени в лъжа.

3. Аз съм смел/а.

Смелостта и куража не са вродени за повечето от нас. Обикновено първата стъпка към придобиването на смелост е превръщането на страховете в мотиватори. В работата, както и в другите сфери на живота, страхът е може да бъде непреодолима пречка по пътя към щастието и успеха. Когато обаче си казвате, че сте смели, вие заявявате пред себе си, че сте готови да се изправите пред страховете си и да ги преодолеете.

4. Аз съм почтен/а.

Повечето хора търсят бърз и лесен начин за постигането на своите цели и са готови да се примирят с по-прости и недотам качествени решения. Да се справяш отлично с нещо означава да бъдеш по-добър, а не по- бърз, да се концентрираш върху качеството, а не количеството. Ако искате хората да повярват във вашите лидерски качества, трябва да можете да кажете, че сте почтени.

5. Може да ми се има доверие.

Доверието не се печели лесно. Ако искате другите да ви вярват, първо трябва да се докажете. Доверието се гради с действия, а не с думи. За целта трябва да вършите „правилните неща по правилния начин“ и да си спазвате обещанията във всяко едно отношение.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.