Човек предложи 3,5 млн. долара, за да обядва с Уорън Бъфет

Човек предложи 3,5 млн. долара, за да обядва с Уорън Бъфет
Източник: Getty Images/Guliver

Би ли ви се искало да почерпите бизнес съвет от легендарния инвеститор Уорън Бъфет, докато си хапвате вкусен обяд с него? На много хора им се иска. И са готови да платят щедро за целта.

Всяка година се организира благотворителен търг за среща с милиардера. Наддаването за обяд с Бъфет тази година достигна 3 500 100 долара късно в понеделник, един ден след началото му при първоначална цена от 25 хил. долара, пише The Wall Street Journal.

Търгът за среща с милиардера и председател на Berkshire Hathaway ще приключи в петък вечер. Всички участници в аукциона трябва да бъдат подбрани предварително, за да предложат оферта. Той е организиран от eBay и компанията за управление на търгове Matchfire.

Анонимен кандидат постави предишния рекорд от 3 456 789 долара през 2012 г., а сумата беше достигната и през 2016 г. Миналата година печелившата оферта, също от анонимен кандидат, достигна 3 300 100 долара.

Търгът е набрал близо 30 млн. долара за благотворителната организация от Сан Франциско Glide, любимата кауза на първата съпруга на Бъфет, Сузи, която почина през 2004 г. Glide предлага безплатна храна, здравни грижи и други услуги на бездомници и хора с ниски доходи в Сан Франциско.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.