Ето кога ще почиваме през 2018 г.


Ето кога ще почиваме през 2018 г.
Снимка: Pexels

5552

След края на коледните и новогодишните празници на хората обикновено им отнема известно време да влязат отново в работен ритъм. Ако за вас това е трудно, може да се разведрите като насочите мислите си към планирането на следващата почивка. А ето и кога са неработните дни през 2018 г:

- Първата почивка след зимните празници е около 3 март. Тази година официалният ни празник се пада в събота, което според новото правило означава, че ще бъдем компенсирани с още един ден почивка - 5 март.

- През 2018 г. Великден се пада рано - на 8 април. Ще се почива както обикновено от Разпети петък до втория ден на Великден - от 6 до 9 април.

- Месец май, който традиционно е изпълнен с много празнични дни, също дава възможност за почивки. 1 май (Денят на труда) се пада във вторник. С един ден отпуска - 30 април, може да заформите 4-дневна почивка от 28 април до 1 май.

- Следващият голям празник - Гергьовден, пък се пада в неделя. Така около 6 май отново се получават три почивни дни - от 5 до 7 май.

- Денят на българската просвета и на славяската писменост 24 май пък е в четвъртък. Ако си вземете в петък отпуск, може да се радвате на още един дълъг уикенд.

- След тримесечна лятна отпускарска пауза, идва ред на празничния септември. Първият почивен ден е 6 септември - Съединението на България, който се пада отново в четвъртък и лесно може да се съчетае с един ден отпуска. 22 септември, когато честваме независимостта на България, пък е събота. Затова ни се полага и понеделникът - 24 септември, да е почивен.

- И през 2018 г. коледните и новогодишните празници се очертават продължителни, като между тях ще има само два работни дни. Празнуването по Коледа започва на 22 декември и продължава пет дни - до втория ден на Коледа - 26 декември. Работни дни са само 27 и 28 декември. Почивката по Нова година пък се получава 4-дневна - от 29 декември до 1 януари.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички