Скучно ви е на работа? Направете ето това

Скучно ви е на работа? Направете ето това
Източник: iStock/Guliver

Някои дни в офиса са по-динамични, други са по-спокойни и това е напълно нормално. Когато обаче се чувствате искрено отегчени и то редовно, значи имате проблем. Възможно е работното място е изчерпало това, което може да ви предложи, и трябва да помислите за напускане. Но преди да предприемете крайни стъпки, последвайте съветите на FastCompany за справяне с перманентната скука на работа.

На първо място, опитайте се да внесете дребни промени в ежедневието си. Успехът се гради върху ефективни навици и рутинни практики, който внасят ред и последователност в нашия живот, но винаги идва момент, в който ползите от тези навици започват да намаляват. Липсата на конкретен план, график и структура на вашето време понякога прави истински чудеса за намирането на вдъхновение и мотивация. Например може да промените мястото, времето и стила на срещите в офиса или да подходите с малко по-хумористичен тон в имейлите.

Пробвайте да събудите отново любопитството си към сферата си на дейност. Потърсете някоя интересна книга, свързана с нея, или пък документален филм. Може да си припомните защо сте се влюбили в професията си в миналото. 

Важно е и да излезете от зоната си на комфорт по някакъв начин. Ако не търсите задачи и проекти, които от време на време ви принуждават да го правите, не след дълго професионалното ви развитие ще се озове във фаза на застой, а самите вие ще станете безкрайно отегчени. И това не е всичко - ако се придържате само към това, което знаете, ще пропуснете множество възможности за растеж и развитие, било то в професионален или личен план.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.