Тези 6 храни нямат срок на годност

Тези 6 храни нямат срок на годност
Източник: iStock/Guliver

Свикнали сме веднага да поглеждаме към срока на годност на повечето храни, които купуваме в супермаркета. С тези няколко продукта обаче можем да си спестим това, тъй като те са изключително трайни и не се развалят.

Сол

Помнете периодичната таблица на елементите? Е, солта или натриевият хлорид е естествен минерал, намиращ се в земята. Така че не е огромна изненада, че тази подправка остава свежа. Йодирането обаче намалява срока на годност до около пет години, така че се придържайте към обикновена или морската сол.

4 трика, които ще ви помогнат да помните по-лесно

Случва ли ви се често да забравяте важни или не толкова важни неща? Слабата памет може да е сериозен проблем, но за...

Захар

И на противоположния край на вкусовия спектър, кристална, кафява или дори прахообразна - никога не се разваля, защото не поддържа бактериален растеж.

В какви цветове е добре да боядисаме различните стаи в дома

Имате пълно право да декорирате дома си според всичките си капризи. По отношение на цветовете за стените обаче е ху...

Бял оцет

Поради голямата си киселинност, голяма бутилка бял, дестилиран оцет ще остане непроменена до последната капка.

Ориз

Бял, див, жасмин или басмати най-много ориз се съхранява в продължение на години. (Просто се уверете, че сте го запазили в плътно затворен контейнер, така че досадните малки буболечки да не могат да влязат.) Единственото изключение е кафявият ориз, който има натурални масла, които го карат да се развали по-бързо.

Мед

Благодарение на магическата работа на пчелите (те имат специални ензими, които основно възпрепятстват растежа на бактериите) и начина, по който се обработват за съхранение, медът е най-дълготрайната храна. Съхранявайте контейнера плътно запечатани, за да избегнете кристализация, но ако вашият мед се втвърди, просто поставете буркана в купа с топла вода и внимателно разбъркайте, докато се стопи.

Сушен боб

Сушените бобови съдържат един тон протеин и фибри, имат дълъг срок на годност и - за разлика от консерваторите в консервираните храни - са с ниско съдържание на натрий.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.