28-годишен милиардер: Тези две качества, които всички притежават, са в основата на успеха


28-годишен милиардер: Тези две качества, които всички притежават, са в основата на успеха
Снимка: Getty Images

19028

Може би е трудно да се повярва, че Остин Ръсел, най-младият милиардер в света, който сам натрупва богатството си, има нещо общо с другите на неговата възраст, но той настоява, че има. 

28-годишният Ръсел има нетно състояние, оценено на 1,6 млрд. долара, благодарение на резултатите на базирания в Орландо, Флорида, технологичен стартъп Luminar Technologies, чиято пазарна капитализация в момента е 2,4 млрд. долара. Компанията, която Ръсел основава преди 11 години като тийнейджър, разработва хардуер и софтуер, предназначени за захранване на самоуправляващи се автомобили.

Много малко тийнейджъри или хора на 20 или 30-годишна възраст, могат да стартират и поддържат такъв тип бизнес. Програма за стипендии, създадена от милиардера Питър Тийл, помага на Ръсел, като му предоставя 100 000 долара, за да се откаже от Станфордския университет и да развива компанията си на пълен работен ден.

Най-заможните хора в света станаха още по-богати заради бума на изкуствения интелект

Но вместо да се фокусира върху технологични познания или бизнес умения, Ръсел дължи досегашния си път на две качества, характерни за по-младите поколения: енергия и страст.

"Хората на 20 години имат много голяма енергия", споделя Ръсел пред CNBC Make It. "Те влагат много страст в нещата и аз със сигурност не съм изключение от това. Вероятно съм стигнал до крайност и това е много значимо."

Проучване на SAP от 2020 г., проведено сред 10 000 души, установява, че поколението на милениалите е по-страстно от бейби бумърите и хората от поколението X. Единствената група, която ги изпреварва в момента, е Поколението Z, което вероятно ще бъде надминато с идването на следващото поколение.

"Бях на 16, 17 години, когато си казах... "Имам визия за създаване на нов тип лазерна система, която ще позволи на автомобилите да могат да се управляват сами. И ще изпреварим Google на това поле и всички големи производители на автомобили в усилията им за развитие, които ще вложат в това", казва Ръсел пред Forbes през 2021 г., припомняйки си презентацията, което е давал на инвеститорите като тийнейджър.

Kолко пари са нужни, за да се считаш за богат в САЩ?

Основателят на Luminar Technologies Остин Ръсел е най-младият милиардер в света, който е натрупал състоянието си сам;

Снимка: Getty Images

Днес Luminar има стотици служители. Вашият автомобил скоро може да включва нейната технология, ако карате Mercedes-Benz или Volvo. Изграждането на такава компания изисква нещо повече от страст и енергия, признава Ръсел.

"Предполагам, че съм запомнил периодичната система (Менделеевата таблица, бел. ред.) - мисля, че бях на около 2 години", казва той пред CNBC Make It през 2018 г. "Бях просто обсебен от изучаването на определени неща ... просто самостоятелно учех и разбирах много нови видове научни области".

Милионер: Ето какво бих направил, за да изкарвам добри пари с помощта на изкуствен интелект при начален капитал под 100 долара

Но Ръсел може би нямаше да усъвършенства техническите си и бизнес уменията - от писане на код до маркетинг - без да овладее този стремеж в ранна възраст. Надява се да запази този импулс колкото се може по-дълго, казва той - дори когато остарее и енергията, и страстта му отслабнат.

"Мисля, че много хора на 20 и 30 години са по-отворени към света", казва той. "А след това сякаш с течение на времето той се затваря или хората се вкореняват в определени начини на действие. В много случаи просто трябва да подходите към проблемите от нова гледна точка."

Източник: CNBC

Кои са градовете с най-много милиардери в света?

„Ти не си предприемач, ти си безработен”, казала майка му преди години. Сега той притежава 9.3 млрд. долара

Милионер: Това са 5-те най-лоши житейски съвета, които младите хора получават от родителите си

Колко пари са нужни, за да сте в горния 1% по богатство в различните страни по света?

Детегледачка на супербогатите: Ако искам мога да работя само 2 месеца в годината

Милиардер: Това е най-важният съвет за стартирането на собствен бизнес

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички