Милионер: Ето какво бих направил, за да изкарвам добри пари с помощта на изкуствен интелект при начален капитал под 100 долара


Милионер: Ето какво бих направил, за да изкарвам добри пари с помощта на изкуствен интелект при начален капитал под 100 долара
Снимка: iStock

23336

Израснах в бедност в Куинс, Ню Йорк, и напуснах гимназията на 16 години. През деня изкарвах пари като продавах цветя по ъглите на улиците, а вечер бях зает с образованието си в колеж. Бях отчаян и си поставях високи цели, пише инвеститорът и изпълнителен директор на RSE Ventures Мат Хигинс в материал за CNBC.

Оттогава съм създавал бизнеси и съм ги продавал за стотици милиони долари, бил съм инвеститор в "Shark Tank", преподавал съм в Харвардското бизнес училище и съм ръководил два отбора от NFL. Но често се чудя какво бих направил, ако остана без пари и трябва да започна всичко отначало.

„Ти не си предприемач, ти си безработен”, казала майка му преди години. Сега той притежава 9.3 млрд. долара

За щастие, благодарение на изкуствения интелект (AI), никога не е имало по-вълнуващо време за правене на пари. Бях много вдъхновен, след като прочетох за студент, който стартирал бизнес с изкуствен интелект и сега печели по 64 000 долара на месец. Така че, ако трябваше да започна днес само със 100 долара в джоба си, ето как бих използвал AI, за да генерирам хиляди долари месечно пасивен доход:

Стъпка 1: Разберете коя тенденция се развива най-бързо в момента.

Потърсете конкретна ниша и се уверете, че тенденцията е достатъчно привлекателна със страстни последователи. Най-добрият ми съвет е да започнете с това, което познавате най-добре или да проучите последните нашумяли публикации в социалните медии. Като пример, тъй като толкова много фирми се опитват да разберат как да използват изкуствен интелект, за да подобрят резултатите си, ще направим нашия предмет на дейност: "AI за малкия бизнес и стартиращите предприятия".

Стъпка 2: Станете експерт по темата за 24 часа.

Отделете един ден и се абстрахирайте от всякакви разсейващи фактори, за да се запознаете с най-новите инструменти за изкуствения интелект, които спестяват време и пари за основните бизнес функции. Претърсете интернет, прегледайте TikTok и Instagram, гледайте видеоклипове в YouTube и вижте всяка налична информация по темата. След това подберете и запишете всичко, което сте научили, в изчерпателен документ. Ако не обичате да пишете, запишете клип, в което споделяте знанията си, (но не плагиатствайте!) в двучасово видео.

Развитието на изкуствения интелект може да засегне над 300 млн. работни места по света

Съвремието предоставя нови възможности за печелене на пари, според милионера Мат Хигинс;

Снимка: iStock 

Можете дори да използвате ChatGPT, за да ви помогне да създадете сценария на видеото. Когато приключите, качете документа или нередактирания видеоклип в програма за създаване на онлайн курсове, като например Courseau.

Стъпка 3: Създайте лого и уебсайт за вашия курс.

Първо, измислете ясно и приложимо заглавие на предложението си, например "Как да използвате изкуствения интелект, за да спестите време и пари на малкия си бизнес". Ако не знаете нищо за дизайна, можете да използвате програми като Looka или Midjourney, за да изградите страхотно лого на марката. 

Как да изкарам пари? Вижте какви финансови съвети дава изкуственият интелект

След това, за да създадете платформа, в която да живее вашият курс, използвайте сайт, наречен Durable. За 30 секунди можете да изградите уебсайта, да го оптимизирате за търсене и дори да създадете маркетингови промоции, генерирани от AI. Друг инструмент е Pictory, който ви позволява да трансформирате текстов курс в кинематографични промоционални видеоклипове, за да ангажирате по-добре клиентите си.

Стъпка 4: Използвайте изкуствен интелект като свой екип за маркетинг и продажби.

За последната стъпка можете да възложите цялата си маркетингова стратегия и писане на текстове на ChatGPT. Всичко, което трябва да направите, е да проучите най-добрите команди, които да зададете, за да се възползвате максимално от този магьосник. Вярвам, че темите в Twitter са най-добрият ресурс. Можете да използвате платформата, за да създавате бюлетини, да подготвяте завладяващи туитове и да изпращате неустоими имейли - и всичко това, без да се налага да пишете и думичка.

OpenAI ще плаща до 20 000 долара на потребители за докладване на грешки

И това е всичко. Изкуственият интелект може да бъде чудесен инструмент за печелене на пари и със сигурност е по-добър от продаването на цветя по ъглите на улиците.

Източник: CNBC

Течно злато: Може ли инвестицията в уиски да носи пари?

Колко пари са нужни, за да сте в горния 1% по богатство в различните страни по света?

Как възходът на изкуствения интелект превърна Nvidia в една от най-големите компaнии в света?

Кои са градовете с най-много милиардери в света?

Как да се конкурираме с изкуствения интелект на пазара на труда според милиардера Илон Мъск

"Ще ви науча да бъдете богати": 3 правила за парите и живота от милионер

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички