Запознайте се с най-младата милиардерка в Китай

Запознайте се с най-младата милиардерка в Китай
Източник: Getty Images/Guliver

Да си на 24 години и вече сред най-богатите хора на планетата – това е историята на Джан Дзътиен, най-младата милиардерка в Китай. Как обаче тя е стигнала до тази „титла“?

Всъщност всички започва от една снимка. Когато е още ученичка, красивото лице на Джан е запечатано на кадър, в който тя държи чаша чай. Снимката става много споделяна в социалните мрежи и девойката получава предложения за реклами и други ангажименти. Дори се снима в промоционални клипове за Младежките Олимпийски игри. Получава и оферта за филмова роля, но отказва в името на образованието.

Започва да учи в китайски университет, но заминава за година в Ню Йорк по програма за обмен. Именно там се среща с бъдещия си съпруг – Ли Цяндун, който е с 19 години по-възрастен от нея. По една случайност той е и... 16-ият най-богат човек в Китай.

又被摄影师偷拍了嘛😌

Публикация, споделена от Zetian Zhang(Nancy) (@zetianzzz) на

Цяндун е основател и изпълнителен директор на JD.com – компания за онлайн търговия, основен конкурент на Alibaba. Джан спомага за успеха на бизнеса, като рекламира доста от продуктите и услугите. Съпругът ѝ пък притежава акции и в доста други компании, сред които Uber Китай.

Двойката се жени през август 2015 г. През март 2016 г. пък стават родители на момиче. Не са се отказали обаче от професионалните си ангажименти и често се срещат с някои от най-известните личности по света, сред които Бил Гейтс.

В Instagram профила на Джан подробно са документирани и пътешествията на младото семейство. Само през това лято то е обиколило Париж, Бордо, Кан, Калифорния, Женева, Милано, Венеция.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.