Понижение за еврото поради опасенията около изборите във Франция

Понижение за еврото поради опасенията около изборите във Франция
Източник: Pixabay

Доларът нарасна по време на търговията в петък, подкрепен от данните за индекса на водещите индикатори. За януари той отбелязва повишение с 0.6 на сто спрямо предварителните прогнози на икономистите за ръст от 0.5%. Това е най-силното повишение за индикатора от 19 месеца насам.

Доларовият индекс, измерващ изменението на зелените пари спрямо кошницата от шест основни валути, се повиши с половин процент до 100.80 пункта.

Еврото продължи със слабото си представяне поради подновените опасения около предстоящите президентски избори във Франция. Кандидатът на социалистите Беноа Хамон заяви, че се водят преговори с кандидата на крайната левица Жан Люк Меланшон за единна кандидатура. Подобен ход би намалил шансовете на другия основен претендент Емануел Макрон.

Австралийският долар проби под 0.77. Продажбите около и над това ниво доведоха до спад на австралийската валута, която отстъпи до 0.7675.

Спад за американските дългови книжа

В петък американските облигации бяха под натиск като се търгуваха с понижение. В същото време 10- годишните британски и германски книжа се покачиха поради икономическите данни от Великобритания както и несигурността около президентския вот във Франция.

Кривите на американските 2- годишни и 5- годишни дългови книжа достигнаха до 50- дневните си пълзящи средни.

Ръст в САЩ, европейските пазари със смесено представяне

В края на седмицата Dow Jones успя да възстанови загубените по-рано позиции, затваряйки на 20 624 пункта. Технологичният индекс Nasdaq скочи с 0.4 на сто до 5839 пункта.Ръст от 3% делят Nasdaq от психологическия връх на 6000 пункта.

Европейските фондови пазари показаха смесени резултати. Водещият британски индекс FTSE 100 нарасна с 0.3% до 7300. В същото време френския CAC 40 отстъпи с 0.65%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.