9 теми на разговор, които да избягвате на семейната празнична трапеза

9 теми на разговор, които да избягвате на семейната празнична трапеза
Източник: iStock/Guliver

Събирането на семейството на Коледа е едновременно един от най-хубавите и най-взривоопасните аспекти на празника. От една страна, наваксвате време с близките и разменяте подаръци в уютна атмосфера. От друга, може да се стигне до спорове и кавги, особено когато се седне на масата и градусът на настроението се вдигне.

За да избегнете напрежението по време на празничната вечеря, ви съветваме да избягвате следните няколко теми:

1. Политика. Няма да убедите никого в правотата на своите убеждения точно сега, затова няма смисъл да подхващате разговори за политика.

2. Религия. Различните вярванията са нещо много лично и трябва да се уважават. Ако ви е трудно да го правите, изобщо не засягайте темата.

3. Персонални проблеми - ваши или на роднина. На масата пред всички не е мястото да ги обсъждате. Разбира се, може да ги споделите с близък, но по-късно, на четири очи. 

4. Защо някой от близките ви все още не е обвързан или няма деца. Темата може да е болезнена за човека.

5. Здравословни състояния. Разговорите за болести определено няма да допринесат за приятна и празнична атмосфера.

6. Теглото и външния вид на ваш роднина. Наистина ли искате да критикувате и разстройвате някого точно сега? Запазете хапливите коментари за себе си, най-добре завинаги.

7. Спорт, ако знаете, че това ще доведе до словесни сблъсъци между фенове на различни отбори. Проучване в САЩ е показало, че споровете в 2 от 5 семейства по празници тръгват от караница, свързана със спорт.

8. Чувствителни теми, по които хората често изразяват противоположни мнения - например ваксините, климатичните промени, хората с различна сексуална ориентация.

9. Кирливите ризи от миналото. Не е моментът да припомняте спор за имот или как някой е засегнал някой друг преди 10 години. Придържайте се към неутрални, общи теми, за да мине вечерта спокойно и весело.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.