Новият iPhone 7 вече е тук (Снимки)


Новият iPhone 7 вече е тук (Снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

7316

Но поредно грандиозно събитие американската компания Apple представи новия си продукт, с който се надява да впечатли техфеновете - iPhone 7. Освен него на събитието в Сан Франциско бе показан и фаблета iPhone 7 Plus.

Двата нови модела запазват размерите на своите предшественици. Младшият вариант има 4,7-инчов екран, а неговият голям събрат е типичен 5,5-инчов фаблет. На пръв поглед не се забелязват съществени промени в дизайна на устройствата, но новостите не са никак малко, пише TechNews.

iPhone 7 идва без типичното 3,5-мм гнездо за слушалки. Вместо това Apple предлага на клиентите си да ползват интерфейса Lightning като аудиоизход или безжични слушалки AirPods – нов продукт, обявен по време на презентацията. Накрайниците за уши AirPods се свързват автоматично към iPhone и Apple Watch и се базират на първия безжичен чип W1 на Apple.

Потребителите, които не желаят да се разделят с наличните си слушалки с 3,5-мм жак, ще могат да ползват преходник за Lightning, включен в комплекта наред с качествени JBL слушалки с Lightning накрайник.

Друго нововъведение от Apple e сензорният бутон Home, който разпознава силата на натиск и освен това вибрира. В допълнение, iPhone 7 е устойчив на вода и прах, според изискванията на стандарта IP67. За целта Apple е препроектирала корпуса на устройството.

Особеност на фаблета iPhone 7 Plus пък е двойната камера, като Apple наблегна на финия завършек и сливането с алуминиевия корпус, както и на възможностите за зум и някои други ефекти, които ще станат достъпни със софтуерно обновление по-късно.

Камерите и на двата модела поддържат оптична стабилизация на изображението, докато по-рано подобна функция беше налична само в Plus. Резолюцията остава 12 мегапиксела, но ISP процесорът е нов, с по-висока скорост, подобрена е и LED светкавицата, като това рефлектира в по-високо качество на снимките.

Предната FaceTime HD камера е подобрена до 7 мегапиксела, в сравнение с 5MP в предишните модели. 3D Retina дисплеят пък има с 25% по-висока яркост спрямо екрана на iPhone 6S, подчертаха от Apple.

За първи път в iPhone 7 се появяват стерео говорители – един в горния край на устройството и втори в долния край. Увеличена е двойно мощността на звука, в сравнение с iPhone 6S.

По отношение на производителността iPhone 7 разчита на нов 64-битов процесор A10 Fusion с четири ядра и 3,3 млрд. транзистора. Чипът е с 40% по-бърз от A9 и два пъти превъзхожда А8 – процесора на iPhone 6. Графиката на iPhone 7 пък е с 50% по-бърза от тази на A9 и три пъти спрямо A8, твърди Apple.

Батерията на iPhone 7 осигурява до 14 часа сърфиране през Wi-Fi, докато при 7 Plus това време е с 1 час по-дълго. Не на последно място iPhone 7 идва с LTE Advanced модем, който поддържа предаване на данни със скорост 450 Mbps.

Цените на iPhone 7 остават същите като на 6S – започват от $649, но вградената постоянна памет в новия смартфон е удвоена. Ще се предлагат модели с капацитет 32, 64 и 128GB, в няколко цветови варианта. Същевременно, паметта и на старите модели 6S и 6S Plus се повишава до 32 и 128GB, без опция за 64GB.

iPhone 7 ще бъде достъпен за предварителни поръчки от 9 септември, а продажбите ще започнат на 16 септември в 28 страни по света и в още 30 една седмица по-късно. Новата операционна система iOS 10 ще се разпространява от 13 септември, съобщиха от Apple.

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички