Таяни върна пакет "Мобилност" в транспортна комисия


Таяни върна пакет "Мобилност" в транспортна комисия
Снимка: eu2018bg.bg

2783

Спорният пакет "Мобилност" бе отложен за 1 април. Това стана в началото на редовната пленарна сесия на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург. Председателят на ЕП Антонио Таяни заяви, че връща законодателното досие на транспортната комисия, "за да може ясно и ефективно да се гласува в пленарната зала впоследствие".

От думите на Таяни стана ясно, че по пакета са представени 1224 предложения за изменения. "Имаше и многобройни искания за разделно гласуване на отделни части от предложенията. Във всички случаи искам ясен вот по ясни предложения. Смятам, че не бива да гласуваме часове наред изменения, които не са били добре обсъдени и изяснени. Още повече - така е много възможно да се стигне до неволни грешки в гласуването", мотивира се Таяни пред европейските депутати. Той бе категоричен, че не става въпрос за протакане.

"Призовавам комисията по транспорта да проведе спешно заседание, за да можем през април на следващата сесия да гласуваме пакета. Трябва да имаме една трета от депутатите иначе не е възможно да се внасят последващи предложения за разделно гласуване. Убеден съм, че комисията ще посрещне това достойно предложение, което ѝ се възлага", поясни още Антонио Таяни.

Припомняме, че по-рано от Съюза на международните превозвачи заявиха, че пакетът "Мобилност" няма да бъде гласуван днес в пленарна зала. Информацията беше оповестена от председателя на организацията Йордан Арабаджиев. Той заяви пред БНТ, че българският евродепутат Петър Курумбашев е получил информация от председателя на Европейския парламент, според която пакет "Мобилност" изобщо няма да влезе в днешния дневен ред на парламента, както и стана на практика.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички