5 силни идеи, които ще променят начина ви на работа


5 силни идеи, които ще променят начина ви на работа
Снимка: Thinkstock

3111

Как управлявате работния си процес? Върху какво се фокусирате? Прекалено сте стресирани? Или просто се нуждаете от малко повече пространство? Когато си отговорите на тези въпроси, не е изключено да осъзнаете колко невдъхновени и потиснати се чувствате на работното място. А може би сте само на крачка от постигането на хармония. Тези идеи ще ви помогнат да промените начина си на работа, да станете по-позитивни и да постигате по-добри резултати.

Посветете време на изкуство

Не, не ви казваме да идете на изложба или опера, освен ако наистина не изпитвате желание. Вие се отдайте на изкуство! Писателят Кърт Вонегът препоръчва поне няколко пъти седмично да прекарвате известно време, търсейки скрития си талант – танцувайте, пишете, снимайте, пейте под душа, въобще правете всичко, което ви кара да се усмихвате тайничко.

Ценете всяка крачка напред, която правите

На всички хора ни е заложено да търсим значение и смисъл. Така е и с работата – трябва да знаете, че усилията ви са променили нещо или някого. Вашият напредък може да не е толкова лесно забележим, но колкото повече оценявате труда си, толкова по-продуктивни ще станете. Опитайте се да проследите какво сте успели да постигнете в края на работния ден и запомнете, че дори на най-малките победи са много важни.

Планирайте почивки за презареждане

Нямате безкрайно количество енергия. Мислете за себе си като за батерия, която трябва да бъде зареждана. Повечето хора достигат най-високата си енергийна производителност около два часа след като се събудят. В следобедните часове енергията започва да спада, затова е хубаво да си правите малки почивки през 2 часа за кафе или плод.

Поискайте помощ, когато се нуждаете

Може да се справяте брилянтно в много неща, но не можете да ги правите през цялото време. Другите хора пък имат различни умения от вашите, които могат да ви бъдат полезни, за да свършите повече работа. Важно е да поискате помощ, когато се чувствате уморени или претоварени. А повечето хора наистина обичат да помагат на другите, когато им се даде възможност.

Научете се да отказвате проекти, които не ви вълнуват

Да се научите да казвате „не” е един от основните компоненти, за да правите това, което обичате и да живеете по-щастливо като цяло. Не надценявайте себе си и не приемайте проекти, задачи и отговорности, които са отвъд вашите възможности. Подходете творчески към решаването на проблеми от този тип.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички