Не ви трябват повече харесвания, а по-високо самочувствие

Не ви трябват повече харесвания, а по-високо самочувствие
Източник: iStock/Guliver

Забелязали ли сте, че пускането на постове в социалните мрежи може да бъде пристрастяващо? Започва като нещо забавно и безобидно. Публикувате свои снимки от плажа и изведнъж дузина от приятелите ви ги харесват и коментират. Приятно чувство, нали?

С времето обаче започвате да се нуждаете от одобрението на другите все повече и повече. И ако лайковете и споделянията ги няма - сякаш я няма и част от нас.

Само дето това, което наистина ви липса, е самочувствие, пише Lifehack. Трудно е да се откачим от зависимостта от позитивната оценка на другите. Мобилният ви телефон може да ви държи като заложник. За да се справите със ситуацията, трябва да работите за увеличаване на увереността си. 

На първо място, никога не очаквайте от себе си да сте безгрешни. Когато търсим перфекционизма, често се разочароваме или пък се отказваме от иначе хубави възможности само защото си имат и минуси.

Може би скорошно събитие като раздяла с партньора или загуба на работа е довела до понижаване на самочувствието ви. В подобни моменти трябва да елиминирате мисли като "Винаги всичко обърквам" и да осъзнаете, че когато една врата се затваря, друга се отваря.

Фокусирайте се върху нещата, които правите добре и не се сравнявайте непрестанно с другите. Всички ние сме уникални по своему и имаме своите таланти и качества. Трябва само да ги открием!

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.