Симеонов: Действащ министър има недеклариран луксозен имот


Симеонов: Действащ министър има недеклариран луксозен имот
Снимка: БГНЕС

3924

Имот 2,5 декара, в който живее определен министър, който не е деклариран. Министърът не е декларирал този имот, защо не го е направил? Редно е да бъде проверено, за квартал "Бистрица" става въпрос, разбрах, че е на ул. "Липа". Не мога да ви кажа точния адрес, министърът има още два апартамента, и там не живее. Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов, спазвайки заканата си от вчера, че днес (11 април) ще говори отново по "Апартаментгейт".

КПКОНПИ (Антикорупционната комисия) да провери, призова депутатът и намекна, че и колегите му от НФСБ ще подадат нов сигнал. По думите на бившия вицепремиер имотът е "суперлуксозен". Разследвайте – подчерта лидерът на НФСБ, обръщайки се към журналистите.

На изричен въпрос кой е министърът и че снимките, които показва, са публикувани в агенция ПИК (бел. ред. - Симеонов показа специално снимката с изправеното на задните си лапи бяло куче, вероятно хъски), където пише, че имотът е на министъра на туризма Николина Ангелкова, отговорът беше в стил "не знаех". Публикацията в ПИК обаче е от 2017 година, а снимките, които показа Симеонов, бяха публикувани във Facebook профила на главния редактор на 5GMedia Соня Колтуклиева, която обаче говореше за имот в "Драгалевци" на Николина Ангелкова. Имотът, който е голям 1,250 декара, е купен през 2018 година и се намира на ул. "Екатерина Божилова" 31.

Същевременно Валери Симеонов обяви, че било "малко нечистоплътно" да се говори за фирмени сделки, визирайки сигнала срещу самия него. Той каза, че имотът, за чиято продажба стана ясно, че е станала, докато бил председател на Бургаския общински съвет, бил продаден от общината и при продажбата съсобственик е била компания "СКАТ" ООД, а на съсобственик се предлага първо да изкупи делът, който не негов. Настоях цената да е три пъти по-висока от пазарната през 2008 година – толкова, колкото сега се продават завършени апартаменти.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички