7 знаменитости, които са постигнали успех и в алкохолния бизнес

7 знаменитости, които са постигнали успех и в алкохолния бизнес
Източник: Getty Images/Guliver

Често ще видите дамите от шоубизнеса да пускат на пазара свои марки дрехи или парфюми. Всъщност това правят и доста господа, макар че в последните години модата при техните продукти се измести към алкохола. Сайтът TheRichest представя звездите, които не само са дали лицата си на алкохолни марки, а и са купили такива и сериозно се занимават с развиването им.

Актьорът Кайл Маклоклан от "Туин Пийкс" има свои лозя и винарна, наречена "Persued by Bear". Вината му получават доста ласкави отзиви от специалистите.

През 2018 г. друг актьор - Райън Рейнолдс, купи компанията за джин Aviation Gin. Оттогава пусна и няколко забавни и оригинални реклами на продукта.

Рапърът Дрейк е една от фигурите зад марката луксозно уиски Virginia Black. Бутилка от 750 мл струва около 42 долара.

Колегата му Шон Комбс, известен повече като Пи Диди или само Диди, притежава марката текила DeLeón Tequila.

Почитател на текилата очевидно е и Джордж Клуни. През 2013 г. заедно със свои партньори, той основава марката Casamigos. Тя бе закупена за огромна сума от компанията Diageo през 2017 г. 

Джъстин Тимбърлейк също е отбора на звездите с брандове текила. Неговата се нарича Sauza 901 и е създадена в партньорство с Casa Sauza.

Франсис Форд Копола е в алкохолния бизнес почти толкова дълго, колкото във филмовия. Той и семейството му управляват много лозя и голяма винарна с редица марки вина. Дъщеря му Джиа дори си има собствена линия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.