Роман Абрамович не успял да се премести в Швейцария заради обвинение в пране на пари

Роман Абрамович не успял да се премести в Швейцария заради обвинение в пране на пари

Руският милиардер Роман Абрамович е бил обвинен в пране на пари и връзки с престъпни организации, става ясно от изтекъл доклад на швейцарската полиция. Данните бяха огласени от The Times.

Заявлението на собственика на "Челси" за швейцарско гражданство преди време бе отхвърлено. В доклада на полицията се посочва, че той е заплаха за обществената безопасност и потенциално опетняване на репутацията на страната.

Роман Абрамович, чието състояние възлиза на над 11 млрд. долара, не се е появявал във Великобритания, откакто не успя да си поднови визата след повишаването на напрежението между Лондон и Москва. Той отложи и проект за 1 млрд. паунда за реконструкция на стадиона "Стамфорд Бридж" на "Челси", цитирайки "настоящия неблагоприятен инвестиционен климат".

11 впечатляващи цитата на Джеф Безос, най-богатия човек в света

Създателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е първият човек в съвременната история, чието богатство над...

През май Абрамович взе израелското гражданство, след като опитът за преместване в Швейцария се провали, припомня "Фокус".

Швейцарският полицейски доклад е изтекъл в най-големите вестници в страната в началото на годината, но адвокатите на Абрамович са успели да се сдобият със заповед да предотвратят публикуването. Заповедта бе отхвърлена в понеделник. В доклада се казва, че Абрамович е известен с "предполагаемо пране на пари и предполагаеми контакти с престъпни организации".

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.