Шефът на Apple Тим Кук се застъпи за имигрантите в САЩ

Шефът на Apple Тим Кук се застъпи за имигрантите в САЩ
Източник: Gettyimages

Тим Кук, изпълнителният директор на технологичния гигант Apple, е убеден в едно - шефовете трябва да протестират активно срещу политики, противоречащи на ценностите на компаниите им.

"Ако си замълчиш, попадаш в категорията на добрите, но пасивни хора. А аз никога не съм искал да бъда в нея", заяви той на събитие на Fortune.

Кук доста често се изказва по теми като образование, околна среда, човешки права, но напоследък се е посветил на проблемите на имигрантите. Особено след нашумелия проблем по американо-мексиканската граница - преди дни стана ясно, че там децата на задържани имигранти се отделят от родителите им и се настаняват в специални центрове, без да е ясно какво ще се случи с тях и дали някога ще бъдат върнати на семействата си.

Какво биха казали 9 от най-успелите хора в света на по-младото си Аз

Дори най-богатите и успели хора някога са били просто младежи с големи мечти. Но дали биха променили нещо в живота ...

Много политици, общественици, бизнес лидери и знаменитости заклеймиха тази ужасяваща политика, а самият Кук я нарече "нечовешка" и призова за прекратяването ѝ.

По думите му Apple има право да говори за имигрантската ситуация, тъй като много от служителите ѝ са имигранти и някои от тях са имали подобни преживявания на границата.

"В нашата компания имаме много имигранти. Искам да ги подкрепя и защитя. Но не искам да сме просто поредните, които си чешат езиците, а да добавим ценна информация и знания по темата", заяви Кук. 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.