Шефът на Apple Тим Кук се застъпи за имигрантите в САЩ


Шефът на Apple Тим Кук се застъпи за имигрантите в САЩ
Снимка: Gettyimages

3051

Тим Кук, изпълнителният директор на технологичния гигант Apple, е убеден в едно - шефовете трябва да протестират активно срещу политики, противоречащи на ценностите на компаниите им.

"Ако си замълчиш, попадаш в категорията на добрите, но пасивни хора. А аз никога не съм искал да бъда в нея", заяви той на събитие на Fortune.

Кук доста често се изказва по теми като образование, околна среда, човешки права, но напоследък се е посветил на проблемите на имигрантите. Особено след нашумелия проблем по американо-мексиканската граница - преди дни стана ясно, че там децата на задържани имигранти се отделят от родителите им и се настаняват в специални центрове, без да е ясно какво ще се случи с тях и дали някога ще бъдат върнати на семействата си.

Много политици, общественици, бизнес лидери и знаменитости заклеймиха тази ужасяваща политика, а самият Кук я нарече "нечовешка" и призова за прекратяването ѝ.

По думите му Apple има право да говори за имигрантската ситуация, тъй като много от служителите ѝ са имигранти и някои от тях са имали подобни преживявания на границата.

"В нашата компания имаме много имигранти. Искам да ги подкрепя и защитя. Но не искам да сме просто поредните, които си чешат езиците, а да добавим ценна информация и знания по темата", заяви Кук. 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички