Екоактивисти може да блокират летище "Хийтроу"

Екоактивисти може да блокират летище Хийтроу
Източник: Getty Images/Guliver

Активисти по проблемите с климатичните промени от природозащитна организация планират да блокират летище "Хийтроу" в Лондон.

Участниците в кампанията заплашиха да нарушат работата на „Хийтроу“ с демонстрации относно необходимостта от дълбоки структурни реформи в авиационната индустрия, пише БГНЕС.

Говорителят на летището като каза, че служителите на летището са притеснени от нарушението на полетите, което протестът ще предизвика, особено за пътниците, които имат планове със семейство и приятели за планираната отдавна великденска почивка.

Тази седмица британските органи на реда задържаха трима активисти за защита на околната среда от същата група, след като се залепиха за влак в лондонската станция Canary Wharf, причинявайки забавяне на влаковете. Полицията съобщи за повече от 420 ареста за прекъсване на движението по основните пътища на Лондон по време на пиковите часове, както и за имуществени вреди.

Протестът, свързан с климатичните изменения, стартира в Лондон в понеделник. Протестиращите възнамеряват да продължат действията си денонощно през следващите две седмици, като настояват правителството да вземе мерки относно това, което те описват като "екологична катастрофа".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.