Volkswagen и Samsung може да не осъществят обявена сделка за 50 млрд. евро

Volkswagen и Samsung може да не осъществят обявена сделка за 50 млрд. евро
Източник: Getty Images/Guliver

Германският производител на автомобили Volkswagen промени плановете си за закупуването на автомобилни батерии (акумулатори) на стойност 50 милиарда евро. Компанията се притеснения, че може да се провали сделката за доставки от страна на Samsung SDI Co. Ltd., съобщиха германски медии, цитирани от БНР.

Samsung трябваше да предостави на Volkswagen акумулаторни батерии за захранване на около 200 000 автомобила, но по време на преговорите се появиха различни мнения за производствената стойност и за графика на доставки, като южнокорейската компания съкрати обещаните доставки до една четвърт от първоначалната сума, съобщиха неназовани източници, запознати с въпроса.

По-рано този месец Volkswagen AG обяви, че ще създаде производствено съоръжение за батерии в Долна Саксония, в което ще инвестира около 1 милиард евро.

Компанията също така заяви, че ще се стреми към стратегическо партньорство с установени доставчици на акумулаторни клетки. Решението беше взето в съответствие с плана на водещия автомобилен производител да пусне на пазара почти 70 нови електрически модела през следващите десет години.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.