Ангелкова се опита да потуши гнева на Валери Симеонов заради преместваемите обекти


Ангелкова се опита да потуши гнева на Валери Симеонов заради преместваемите обекти
Снимка: БГНЕС

3404

Задочни реплики и опит за по-тих тон - така министърът на туризма Николина Ангелкова опита да отговори на избухване на вицепремиера Валери Симеонов по темата промени в Закона за устройството на Черноморието.

Вчера, 23 ноември, Симеонов заяви следното в предаването "Още от деня" на БНТ: "Не мога да приема, че да поканиш мутренските групировки, които държат най-апетитните плажове по Черноморието, е форма на обществено обсъждане".

В сутрешния блок на Нова телевизия министърът на туризма отвърна, че Симеонов не е присъствал на дискусията за промените в закона и "вероятно е бил подведен по отношение на присъстващите". Не мисля, че организации като КРИБ, като АИКБ, Съюза на собствениците в Слънчев бряг, в Златни пясъци, Асоциацията на концесионерите, на производителите на безалкохолните напитки, кметове от Черноморието, попадат в определението на г-н Симеонов, беше тезата на Ангелкова.

"Дразни ме такова самонадеяно поведение на министърката, която като че ли не зачита нито премиера, нито вицепремиера", каза още Симеонов и в коментар на тези думи Ангелкова заяви, че със Симеонов си говорят.

Министърът на туризма защити очертаващото се оставяне на преместваемите обекти по Черноморието, тъй кат 90% от присъствалите на дискусията са против пълното премахване на преместваемите обекти. Трябва да има по-строг ред и контрол, да се спазват, категорична беше тя и даде пример с плажа "Слънчев бряг – Север", където е била развалена концесия и сега има повече от 50 премахнати преместваеми обекта. Нямаше как в края на май, пред очите на всички туристи, тези проекти да бъдат премахнати, каза Ангелкова.

Николина Ангелкова каза и, че трябва да се внимава с проверките за шум по курортите – да се спазват законите. Според нея сме на прав път с туризма и напредваме с малки стъпки.

Министърът на туризма за пореден път подчерта, че Министерството на туризма винаги е подкрепяло втория лифт в Банско. Нямаме казуси, имаме различни гледни точки – подкрепяме втори лифт при спазване на всички норми. Особено важно е да се приеме Плана за управление на парк "Пирин" – това не означава, че като бъде одобрен, ще се появи лифт – ще трябва да се минат пак всички процедури, ОВОС, заяви Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички