Ангелкова ще съди за клевета бившия зам.-министър Бранимир Ботев

Ангелкова ще съди за клевета бившия зам.-министър Бранимир Ботев
Източник: БГНЕС

Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Това се посочва в позиция на министъра на туризма Николина Ангелкова, изпратена до медиите, по повод твърдение на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, че се „опитват да го сплашат, след като е казал, че управлението на Ангелкова дава туризма у нас на мутрите“.

Припомняме, че по-рано в ефира на bTV и Нова телевизия бившият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев съобщи, че трима маскирани мъже са опитали да нахлуят вчера вечерта (16 август) в къщата му близо до Евксиноград.

Според Ботев причината за случилото се е „безкрайно остро интервю”, което дал преди дни за телевизия Bulgaria On Air. Основният акцент в него: „Начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите”. "Завладяването на публично държавна собственост чрез концесии, взимането на плажовете, отчитатено на едни пари, обогатяването на едни хора от публичното богаство на България - това ясно го посочих в интервюто", посочи още Ботев.

Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм“, се казва още в позицията на Николина Ангелкова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.