5 причини да използваме контейнери за отпадъци


5 причини да използваме контейнери за отпадъци
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

9077

Много често при ремонт или преместване в нов дом остават много боклуци и непотребни вещи, които са прекалено много, за да ги изхвърлите в общински контейнер. Много хора си мислят, че няма смисъл от наемането на контейнер и че услугата е скъпа, но тук ще изброим 10 причини, които ще Ви накарат да размислите относно наемането на контейнери за строителни отпадъци.

1. Много по-лесно е

Наемането на контейнер е изключително лесен и бърз начин да се справите с големи количества отпадъци. Всичко, което трябва да направите е да се свържете с фирма за отдаване на контейнери за строителни отпадъци под наем, да изберете необходимия размер и да го поръчате до Вашия адрес. Повечето фирми имат уеб сайтове, от които лесно може да поръчате, с форма за заявка или с обаждане по телефона.

2. Отговорно изхвърляне на отпадъците

Фирмите за извозване на отпадъци с контейнер изхвърлят боклуците на отредените за това места. Всички контейнери за извозват до сметища, заплаща се такса, а след това някои от тях могат да бъдат рециклирани, което спомага за поддържането на околната среда.

3. Рентабилност

Наемането на контейнер наистина е лесно, но освен това е и много рентабилен метод, чрез който бързо и лесно може да се отървете от големи количества боклук. Изхвърлянето на отпадъци в общински контейнери върши работа само за ежедневното количество боклук. Ако правите ремонт или по-голямо почистване няма как да изхвърлите всичко това в контейнера пред дома Ви.

4. Удобство

Когато използвате контейнер за строителни отпадъци под наем не е нужно да пътувате с колата и да изхвърляте отпадъците в нерегламентирани сметища, което освен че е незаконно е и неморално от гражданска гледна точка. Фирмата доставчик ще докара контейнера и ще го извози, когато го напълните. Това спестява много време и е изключително удобно.

5. Законно е

Контейнерите за отпадъци са един от законните начини да изхвърлите голямо количество боклук. Най-често това се налага след ремонт, почистване или преместване. Изхвърлянето на големи количества строителни отпадъци в общинските контейнери е строго забранено.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички