Невероятно силна реч на Опра Уинфри на наградите "Златен глобус" (Видео)

Невероятно силна реч на Опра Уинфри на наградите
Източник: Getty Images/Guliver

Престижните награди за кино и телевизия "Златен глобус" бяха раздени в САЩ. Тази година обаче фокусът бе насочен не само върху номинираните продукции и актьори, а и върху борбата със сексуалния тормоз в индустрията.

В знак на солидарност с жертвите на сексуални посегателства почти всички присъстващи звезди бяха облечени в черно. Темата за тормоза бе засегната в словото на водещия Сет Майерс, но най-запомняща се със сигурност ще остане тази на Опра Уинфри. На церемонията тя получи награда за цялостен принос, а изказването ѝ бе наречено "президентско" и "легендарно".

В него Уинфри говори за расизма, сексизма и движението срещу сексуалното насилие #MeToo. Отдаде почит на Риси Тейлър – афроамериканка, която през 1994 дръзва да съобщи, че е станала жертва на групово изнасилване от шестима бели мъже в Алабама и почина миналия месец на 97 години, и изрази съжаление от „културата, разбита от брутално влиятелни мъже”.

Топ 15 на най-богатите спортисти на всички времена

Освен всичко останало, спортът е и бизнес. Най-големите му звезди печелят милиони както от професионалните си изяви...

"Прекалено дълго жените не бяха чувани или не им беше вярвано, ако се осмелят да признаят истината за насилниците. Но времето на насилниците изтече. Времето им изтече. Времето им изтече", повтори няколко пъти Уинфри под аплодисментите на публиката.

"В кариерата си винаги съм се опитвала да разказвам за това как се държат мъжете и жените. Как изпитват срам, как обичат и как се ядосват, как се провалят, как гледат на света, как преодоляват. Интервюирала съм хора, които са преминали през някои от най-грозните неща, които изобщо могат да се случат. И това, което ги обединява, е способността да продължат да изпитват надежда за светла утрин дори след най-тъмната нощ. Затова искам всички момичета, които гледат сега, да знаят, че нов ден идва на хоризонта. И когато този нов ден настъпи, ще бъде заради много забележителни жени, много от които са в тази зала, както и заради феноменални мъже - всички те се борят здраво, за да се превърнат в лидерите, които ще ни отведат до времето, когато на никой няма да му се налага да каже #MeToo!", завърши Уинфри.

Джесика Алба сподели най-ценния си бизнес съвет

Повечето хора я познават като актриса, но Джесика Алба от години е и успешна бизнес дама. През 2011 тя основа компа...

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.