Румънски туристи пълнят хотелите по Северното Черноморие за Великден

Румънски туристи пълнят хотелите по Северното Черноморие за Великден
Източник: БГНЕС

90% от туристите по Северното Черноморие за Великден ще бъдат от Румъния. Това каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

„Това са туристи, които вече няколко поредни години по Великден посещават нашите висококатегорийни хотелски комплекси. Харесва им продуктът, харесва им съотношението цена – качество и затова те са се превърнали в лоялни наши гости. Хотелите, които разполагат със СПА комплекси с вътрешни басейни, са резервирани още през септември и октомври миналата година от румънски и български туроператори, които оперират на румънския пазар. Първите гости започват да пристигат в петък“, допълни проф. Стоян Маринов пред "Фокус".

Той подчерта, че за предстоящите празници отварят само четири и петзвездни хотели със СПА центрове и вътрешни басейни, които са около 20 в курортите край Варна. Някои от тези хотели ще затворят след празниците и ще отворят след 10 май.

„Ранните празници са причина някои от нискокатегорийните хотели да се въздържат от отваряне. Цените там са по-ниски, разходите са относително по-високи и изчисленията показват, че не си струва“, добави проф. Стоян Маринов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.