Руските олигарси изгубиха милиарди

Руските олигарси изгубиха милиарди
Източник: Getty Images/Guliver

Шестнадесет руски милиардери са загубили около 8 млрд. долара от състоянието си само в рамките на месец, пише ТАСС, като цитира материал на американската новинарска агенция Bloomberg.

В последните 8 години американската агенция публикува "Индекс на милиардерите", в който следи състоянието на най-богатите хора на света, посочва БГНЕС, цитиран от Actualno.com.

Сред потърпевшите са известният енергиен магнат Леонид Михелсон, който е загубил 2,46 млрд. долара. Втори по загуби е известният и в България с проваления проект "Южен поток" Генадий Тимченко, който е загубил 1,96 млрд. долара.

Значителни загуби са понесли още Андрей Мелниченко - 1,52 млрд. и Алексей Мордашов, 976 млн. долара.

Не всичко за най-богатите руснаци обаче е черни краски - 16 губят, но има и такива, които печелят, макар и наполовина по-малко - общо 7.

Активите на най-богатия руснак - металният магнат Владимир Потанин са нараснали с 1,44 млрд. долара, шефът на "Лукойл" Вагит Алекперов е забогатял с 600 млн. долара, Виктор Рашников с 247 млн. долара, Леонид Федун с 237 млн. долара, Сюлейман Керимов със 145 милиона, Андрей Гуриев с 38,9 млн. долара и Виктор Векселберг с 22,5 млн. долара

На първо място в Индекса на милиардерите продължава да е основателят на Amazon Джеф Безос. Според Bloomberg богатството му е 124 млрд. долара, като то се е увеличило с 9,28 млрд. долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.