102 туроператора са заличени от националния регистър


102 туроператора са заличени от националния регистър
Снимка: БГНЕС

2639

Общо 102 туроператора са заличени от регистъра, защото са с изтекла застраховка. Toва заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обясни, че контролът по отношение на туроператорите и агенциите е засилен и те са подложени на щателни проверки.

"Броят на регистрираните агенции и туроператори е над 3000", заяви в ефира на БНТ Ангелкова. По думите й има много, които са некоректни. 

"Зимният сезон върви изключително успешно. За декември месец 2017 имаме 460 000 чуждестранни туристи, които са посетили страната. Имаме много големи ръстове от всичките ни съседи", сподели министърът по повод зимния туристически сезон.

"Още през май месец ще започнат да идват първите летни туристи. По заявки очакваме ръст около 7%. Тоест да повторим ръста от миналото лято, което ще покаже голяма устойчивост. Почти всички петзвездни хотели на 90% са резервирани за лятото.

По отношение на Слънчев бряг категорично забраняваме щендерната търговия. Цялата стока трябва да бъде вътре в павилионите. С Валери Симеонов работим много добре заедно", допълни министърът на туризма.

По темата Банско, Ангелкова заяви: "Изключително важно е да се даде в случая за Банско да се промени плана за управление на Пирин, за да се изгради втори лифт при спазване на българското и европейско законодателство".

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички